Vinkeveense stooflappen

Voor ongeveer 4 personen

Ingrediënten

  • 1kilo rib- of sukadelappen
  • 1 flesje donker bier
  • Rundvet of boter
  • 100 gram gerookt mager spek
  • Peper en zout
  • Verse knoflook

Benodigdheden

  • Stoofpan (niet te groot)
  • Treefje (rooster om het vuur te temperen)


Klik hier om naar de bestelijst te gaan

Bereiding

Zet de pan op het treefje op laag vuur. Laat de boter of het vet met het spek smelten. Daarna de lappen erin met de geperste knoflook. Zet alles op een laag pitje of zet het in de oven. Giet na een half uur de helft van het bier erbij (drink de andere helft eventueel zelf op). Laat het vlees hierna nog ongeveer 2 uur stoven.

Tip
Het is een misverstand dat je de stooflappen eerst moet aanbraden op hoog vuur. Je schroeit dan, bij stoofvlees onnodig, het vlees dicht waardoor je harde randen krijgt die niet meer zacht worden.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.